Home Aktiviteter Falkenberg Motorbana
QR Code

Datum

31 maj 2024

Tid

Heldag

Falkenberg Motorbana

Detta är en trafiksäkerhetsutbildning på storbana som arrangeras av SMC (Sveriges Motorcyklister). Kursen går ut på att du ska bli en säkrare mc-förare. Det låter kanske tråkigt, men är fantastiskt kul.

Utbildade instruktörer lär ut hur du ska hantera din motorcykel, välja optimal linje genom kurvorna och lära dig rätt bromsteknik. Du får individuell coaching och du blir bättre och säkrare förare. Den praktiska körningen sker på storbana, i detta fallet Falkenberg Raceway. Du väljer själv hastighetsgrupp, långsam, medel långsam, medel snabb eller snabb, men observera, det är ingen tävling.

Förra våren gick jag och Leif Hemmingsson steg 1-kursen på Knutstorps Raceway (se artikel i McRotary 2023 nr 3) och nu i år ska vi göra steg 2. Det vore kul om några andra IFMR-medlemmar också ville vara med. Jag kan garantera att du inte kommer att ångra dig!

Observera att du inte behöver vara superbra motorcyklist, snarare tvärt om. Om du känner dig osäker när det börjar bli kurvigt på vägarna är detta en perfekt kurs för dig. Jag lovar att du kommer att ha kul under hela kursdagen och dessutom kommer du att tycka att det är ännu roligare att köra motorcykel efter kursen. Du blir helt enkelt en säkrare och bättre förare.

Du kan anmäla dig här: https://kurser.svmc.se/boka/1f2cd264-b5f0-11ee-8820-020234399001 men vänta inte för länge. Kurserna brukar snabbt bli fulltecknade.

Du måste vara medlem i SMC för att delta. Har du något du undrar över, kontakta mig på 070 645 92 20 eller Leif på 070 658 00 12‬

Hoppas vi ses

Pelle Nilzén

PS/ Följ med några varv på Knutstorps Ring i videon här till höger!

Spela videoklipp