All Inclusive MC-Weekend

All inclusive weekend var ett möte i sann IFMR-anda med deltagare från fyra länder: Danmark, Tyskland, Sverige och Polen.

Vi träffades på Glostrup Park Hotel och inledde med After Bike med öl i loungen tills alla deltagare hade anlänt.

Kvällen avslutades med en delikat 3-rätters middag med tillhörande drycker.

På lördagen körde vi genom Köpenhamn och norrut på Strandvejen. Första stopp var på en bensinmack designad av Arne Jacobsen. Här samlas bil- och mc-entusiaster varje lördag.

På fina, kurviga vägar gick färden vidare till Kokkedal slott där vi avnjöt kaffe på terassen. Frokost/lunch intogs i Helsingør med dejlige danske smørrebrød. Härifrån gick färden på fina väg ut till Hundested. Efter ett stop i hamnen körde vi söderut till Roskilde och därifrån hem till Glostrup. Efter sedvanlig After Bike bjöds på en trerätters festmeny,

Efter sedvanlig ”after bike” i hotellets lounge avslutades lördagen med en festmåltid.

Turen på söndag gick söderut mot Faxe och ner till Pæstø där vi gjorde ett stopp för glass och kaffe  i hamnen. En riktigt fin liten by. Därefter ut till Roneklint fyr. 

Det som idag är Roneklint fyr var den sista av totalt tre fyrar med fast, men olikfärgat ljus som tidigare säkert ledde sjöfarten genom de smala segellederna till Præstø. Roneklint ledfyr etablerades år 1894.

Härifrån gick turen vidare på små fina mc-vägar till Mön och Falster där vi stannade i Bogø hamn för att ta färjan över till Stubbekøping. Efter en ganska lång väntan kom äntligen färjan och framme på andra sidan fann vi en pizzeria där vi kunde stilla vår hunger.

Därefter individuell hemfärd.

Helgen med All inclusive var verkligen det som titeln angav. Ett stort tack till Annette, Carsten, Lars och övriga medarrangörer för en fantastiskt fin upplevelse.

Text och bild: Pelle Nilzén