Eftersom höstmötet i Finland har flyttas till 2021 och då Sverige i stort sett har blivit isolerat från omvärlden, ändrar vi Sverige-Finland-turen till en ren sverigeresa. Tag chansen att uppleva vårt vackra land med härliga mc-vägar tillsammans med trevliga IFMR-kompisar! 

Nedanstående resrutt är ett förslag, som kan anpassas både när det gäller sträckor och tid beroende på önskemål från deltagarna.

Resan är av typ hopp-in, hopp-ut, dvs du kan ansluta och avsluta när du vill. Hela resan beräknas ta ca 10-12 dagar.  Dagsetapperna är 20-35 mil beroende på vägval (förutom första dagen) och resans totala längd är ca 300 mil.

Tanken är att göra övernattningarna på vandrarhem eller enklare hotell som kan erbjuda en kvällsmåltid och frukost gemensamt för hela gruppen. 

Hör gärna av dig med tips, även om du inte själv har möjlighet att delta i resan. Kanske kan vi träffas på en Rotary-lunch någonstans om Folkhälsomyndigheten tillåter.

Vi vill ha din anmälan och dina resetips så snart som möjligt, dock senast den 30 juni. 

Berätta samtidigt ungefär var du vill hoppa på respektive hoppa av resan.

PO och Pelle

Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. 

070 547 34 90

Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. 

070 645 92 20


Karlsborg Gota KanalW31/7 Vi startar i Staffanstorp och tar oss norrut på fina vägar genom Småland och till Vätterns västra strand. Målet för dagen är den trevliga staden Karlsborg. Dagens etapp är ca 35-40 mil beroende av vilka vägar vi väljer.

1/8 Från Karlsborg kör vi vidare mot Örebro. Här hoppas vi att våra värmländska vänner ska ansluta. Därefter drar vi österut mot Västerås-Sala där våra medlemmar från Mälardalen och Uppland kan hoppa på.

siljanW

2-3/8 Vi kör vidare genom Bergslagen mot Dalarna och Rättvik. Runt Siljan, som är Sveriges till storleken sjunde största sjö, finns mycket att upptäcka och uppleva, t ex de fina kulturorterna Leksand, Siljansnäs, Mora och Orsa. Självklart tar vi oss en tur ut på Sollerön. Därför kan vi tänka oss att stanna i Rättvik två nätter.

4-5/8 Republiken Jämtlands huvudstad Östersund är målet för nästa dags etapp. Området runt Storsjön med Frösön är fantastiskt vackert. Om vädret är med oss stannar vi två nätter i Östersund och ägnar den andra dagen åt en tur runt Storsjön.

thailandskaW

6/8 Östersund blir vår vändpunkt och härifrån kör vi österut t ex mot Hammarstrand och Ragunda. Här kan vi besöka kung Chulalongkorns thailändska paviljong eller beskåda Döda fallet,  ett exempel på mindre lyckad ingenjörskonst. Sundsvall, vår klubbmästares hemvist, är målet för dagen. 

SpikarnaW

7/8 Från Sundsvall fortsätter vi vår resa söderut. Längs kusten finns pittoreska fiskelägen som är väl värda ett besök. Det kan vara svårt att följa kustlinjen om vi bara ska köra asfalt, men här kan säkert Leif guida oss och varför inte pröva lite gruskörning? Framåt eftermiddagen landar vi någonstans på gränsen mellan Gästrikland och Uppland.

8/8 Nästa dag utforskar vi Roslagen med dess otaliga smultronställen. Våra IFMR-vänner i regionen kan säkert rekommendera ett mysigt övernattningsställe i Stockholmstrakten, kanske det f d fängelset Långholmen.

9/8 Söder om Stockholm får vi räkna vi med en del motorvägskörning, åtminstone ner till Södertälje. Här hoppas vi dock på tips på alternativ från IFMR-vänner i trakten. Från Södertälje kör vi småvägar ner mot Bråviken, vilket vi har gjort tidigare. På väg hem från höstmötet i Sigtuna hittade Pelle en härlig väg från Söderköping till Valdemarsvik och Gamleby som han gärna återupplever. Målet för dagen kan vara Västervik.

vastervikW

10/8 E22 söder om Västervik till Oskarshamn är dödligt tråkig (Pelles kommentar) och därför tar vi av inåt landet, t ex Hjorted, Kristadala, Högsby, Nybro, Emmaboda och slutligen Karlskrona, där vi har många IFMR-vänner, som vi förhoppningsvis kan träffa på kvällen.

ebbamalaW

11/8 Från Karlskrona är det inte mer än ca 20-30 mil tillbaka till startpunkten beroende på vilka vägar vi väljer. För de deltagare som är kvar, bjuder arrangörerna på en avslutningsmiddag i Staffanstorp