Välkomna till IFMR 10-årsjubileum till Äppelfesten i Kivik!

>Vi börjar dagen med ett besök på det nyrenoverade Skissernas Museum i Lund.

Skissernas

Skissernas Museum – Museum of Artistic Process and Public Art är ett unikt konstmuseum med fokus på den konstnärliga kreativa processen. Här finns världens största samling av skisser, modeller och förlagor till svensk och internationell offentlig konst. I de stora utställningssalarna möts modern och samtida konst – från små blyertsteckningar till färgrika monumentala målningar och storskaliga gipsskulpturer.

Museet har genomgått uppgradering och utbyggnad 2018 och återinvigdes samma år

Läs gärna mer om Skissernas museum på följande länk: https://www.skissernasmuseum.se/

Skissernas Museum blir Årets museum 2019! Sveriges Museer och Svenska ICOM (International Council of Museums) står bakom den prestigefyllda utmärkelsen Årets museum. "Med tillgänglighet och hållbarhet i fokus har Skissernas Museum förändrat både byggnad, innehåll och arbetssätt.” 

BlåherremöllaVi äter vår lunch i den anslutande restaurangen innan vi letar oss vidare på små fina vägar i Skåne till Blåherremölla där vi kommer att bli guidade om den gamla vattenmöllan och möllare bostaden samt självklart vår välbehövliga eftermiddagsfika.

Från Blåherremölla har vi bara en kort färd till Kiviks hotell som är vårt mål för färden.

kiviks hotellEfter incheckning, kaffe och eventuellt SPA för de som känner för detta så avnjuter vi vår sedvanliga 5-rättersmeny med ädla drycker för den som så vill.

Söndagen inleder vi som vanligt med ett besök på Äppelmarknaden och ett foto med oss själva och årets äppeltavla.

Vi vandrar runt och njuter av årets äppelskörd och annat som finns att köpa på marknaden.

Priserna för utflykten varierar något beroende på rum – med eller utan havsutsikt mm

Dubbelrum 1.990:- - 2.290:- Enkelrum mot parken 1.730:- (dubbelrum för dito 1.830:-)

I priset ingår guidad visning på Skissernas museum inklusive enklare lunch samt också guidad visning av Blåherremölla med eftermiddagskaffe serverat med kaka.

I priset ingår angivet hotellrum inklusive 5-rättersmenyn och kaffe. Måltidsdrycker betalas separat. Vidare ingår entrén till Äppelmarknaden i priset.

Först till kvarn gäller för de olika rumsalternativen. Antalet rum är begränsat!

Kontakta mig PO Kjellborn Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. för kontakt och bokning av week-end utflykten med goda IFMR vänner:

Välkomna!

PO