Isle of Man 2018 – ett äventyr du aldrig kommer att glömma!

Låt oss göra en IFMR resa till det fantastiska MANX TT Classic i augusti 2018! Inför sommaren 2017 planerade jag och Pelle att göra en resa till Isle of Man, men av olika anledningar blev den inte av. Nu tänker vi emellertid genomföra den, men varför inte göra den tillsammans med andra IFMR:are?Tanken är att vi blir en grupp som planerar och genomför denna resa tillsammans. Hur lång resan blir och hur många äventyr vi skall ha, bestämmer vi själva. Räkna dock med att vi behöver ca 14-20 dagar beroende på planeringen.

Hur kommer man till Isle of Man?

Det finns flera alternativ. Ett är att vi tar färja från Hook van Holland till Harwich. En annan rutt går via Amsterdam och färjan till Newcastle till fastlandet i England. Från Heysham på Englands västkust tar vi därefter färjan till Douglas på Isle of Man och det stora äventyret. 

Det finns också en möjlighet att ta sig via Irland till Isle of Man, vilket också kan vara spännande.

Vad får vi uppleva?

Förutom sköna naturupplevelser och härliga mc-vägar är målet det klassiska TT racet med gamla, engelska 500 kubikare.

Tävlingarna pågår från lördagen 25 augusti och till och med fredagen den 31 augusti, men om vi inte är intresserade av hela programmet finns det ju så mycket annat att göra på Isle of Man. Eftersom man tävlar varann dag, så vi har gott om tid att inventerar med alla dess begivenheteter. Som exempel kan nämnas att ön har världens äldsta järnväg med ånglokomotiv från 1874, som vi kan göra en heldagstur med. Vi kan också besöka världens största vattenhjul, Lady Isabella, som har servat gruvorna på ön i mer än 70 år. Självklart finns det också många museer som är kopplade till motorcykeltävlingar och annan teknik på ön.

37003248webVår vikingahistoria är nära i staden Castle Town och närliggande orter med 900 års nordisk historia, som vi kan besöka, när vi inte tittar på tävlingarna.

Återresan kan göras via Liverpool och via Wales och dess spektakulära kustvägar med upp till 25% lutning med fantastiska utsikter. Lands End som är Englands sydvästra udde är också ett mål man måste ha besökt innan vi slutar köra motorcykel.

Är du intresserad av att delta i detta speciella motorcykeläventyr kontaktar du mig via mail. Ej bindande förhandsanmälan. Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Låt oss göra denna resa tillsammans!

Vintertid är planeringstid – sommartid är genomförandetid. Det är snart sommar!

PO Kjellborn