Møt våren i Rogaland 10 -13 Mai.

Forberedelsene til nest års vårmøte er i full gang. Hotellet er booket Sola Strandhotell (https://sola-strandhotel.no/) som er nabo til Sola flyplass og Sola stranden – Norges lengste sandstrand.

Av de utfordringer som ble diskutert i Sigtuna var reisevei. Distansen fra Sigtuna er ca 1000km, men med god veistandard på begge sider av grensen. Det går bår Strømstad – Sandefjord og dette kan kutte kjørelengden med ca. 250km. Ingen av de aktuelle fjellovergangene er åpne på dette tidspunkt så her får dere med hele kysten via Kristiansand.

Fra Danmark er det flere ruter med både Fjordline og Color Line mellom Hirtshals og Kristiansand pluss fjordline fra Hirtshals til Tananger (Sola). Sistnevnte går daglig fra Hirtshals kl. 2000 og ankommer Tananger neste morgen kl. 0630.

Vi ser på alternative kjøreruter i distriktet og har så langt lagt inn et besøk på Oljemuseet inn i programmet. V ser på turen over Lyseheia, men det er usikkert om denne er åpnet. (I 2017 åpnet den 10.mai som er tidlig)

Av de ting vi ser på er besøk til:

1.     Tempomuseet (https://www.motorhobby.no/no/view/item/norsk-tempomuseum)

2 NuArt (kunstomvisning på MC (https://www.nuartfestival.no)

3.     TS Museet (www.tsmaskin.no/om-oss/ts-museet)

4 Flyhistorisk Museum Sola  https://www.flymuseum-sola.no

5.     Utstein Kloster (http://utsteinkloster.no)

6.     Lysefjorden og «Ørneredet» (www.stavangertravel.com/trip/oygardsstolen-lysefjord.cfm)

 

Vi er litt avhengig av været så det planlegges med flere alternativer og stor fleksibilitet. Målet er å få presentert Stavangerregionen og dens mange attraksjoner – alt er ikke olje og historien er mangfoldig.

 

 

Påmeldingsfristen er satt til 15. Mars og påmeldingsskjema kommer over på nyåret.