QR Code

Datum

18 - 21 maj 2023

Tid

Heldag

Vårmöte

Gå direkt till anmälningsformuläret

Vårt IFMR Nordic Fellowship har hunnit bli tre decennier och detta har vi glädjen att fira i samband med inkommande vårmöte den 18-21. Maj 2023. Vi samlas med bas på Lohja Spa & Resort i byn Karislojo (Karjalohja på finska) vid stranden till Lojo sjö, södra Finlands största insjö. Vi kommer att röra oss i bygder som korsades av den gamla Kungsvägen som i tiderna band samman Svea Riket i väst med Viborg i öst. Vi kommer också att färdas en bit längs den så kallade Oxvägen som är en gammal rutt från Tavastlands inland till Åbo och hamnen där.

Parola pansarmuseum

Fredagen den 19.5. blir det en längre tur på närmare 30 mil då vi kör till det intressanta besöksmålet i Hattula intill Tavastehus stad. Här kommer vi att bekanta oss med finsk ”sisu” och försvarsvilja i form av en stor samling gamla militärtanks. Rotary är en fredsrörelse och det finns ingen avsikt att skapa krigshets men vi tror att denna samling av motoriserade fordon kommer att intressera oss alla. I en stundande NATO gemenskap blir det aktuellt med modernt och helt annat materiel men det är också intressant att få en historisk tillbakablick. Dessutom finns det löften om en ny utställning som knyter an till det beklagliga och pågående kriget i Ukraina.

 

Lättis

På väg till Parola kommer vi att göra ett kort stopp vid ett populärt MC Cafe´ som kallas Lättis och som anspelar på en gammal tågvagn som har placerats här ute i terrängen, långt från något existerande järnvägsspår. Här tar förmiddagsrast och kaffe. Lunchen äter vi vid pansarmuseet och på väg därifrån tillbaka mot vår bas i Karislojo planerar vi ett stopp vid en exotisk grillstuga som heter Kievarin Kirnu. Återstår ännu att bekräfta att de kan ta emot oss på vår tur i Maj månad. 

Gruvbesök och herrgårdar

Lördagen den 20.5. blir det en kortare kördag på c. tio mil. Vi kommer att köra runt Lojo sjö med några intressanta haltpunkter på vägen. Det första stoppet tar oss under jord i Lojo där vi besöker en kalkstensgruva och lite äventyrliga utställningar nere på hundra meters djup. Tyvärr har vi inte nöjet att åka ner på våra MC:n utan för nöja oss med en modern KONE hiss.

Från Lojo styr vi mot Svartå och ett litet brukssamhälle som i tiderna ägdes av brukspatron Hjalmar Linder som på sin tid var landets rikaste man vid sekelskiftet före Finlands självständighet.

Från Svartå åker vi en sväng söderut till en annan bruksort med en äldre historia. Fagervik gård och järnbruk.

Lohja Spa & Resort

Tillbaka på Lohja Spa & Resort är det dags för traditionellt och officiellt vårmöte och senare på kvällen festmiddag.

Mer info om aktiviteter mm i samband med vårmötet finner du i McRotary nr 1 2023 som du kan läsa här på hemsida. Klicka här!

Anmälan till vårmötet i Finland

Pris

Pris för inkavartering,
torsdag 18.5. – söndag 21.5.
288 €/person i dubberum
390 €/person i enkelrum

Ingår: frukost buffe´, middagar och inträde till Spa. 

Rummen får vi senast kl 16:00 vid ankomst och utcheckning sker före kl 12:00 vid avfärd.

Måltidsdrycker (alkohol) ingår inte i middagar förutom Lördag kväll. Torsdag och Fredag: måltidsdrycker beställs och betalas skilt av var och en.

BOKA DITT DELTAGANDE!

Vänligen gör era bokningar senast 31.03.2023.
Notera att du skall 

A) boka hotellet separat och 

B) göra anmälan här via IFMR Nordic hemsidan och göra inbetalning till IFMR Finland

A). RUMSBOKNINGAR VIA HOTELLET
Lohja Spa & resort
 
Alla bokar rum direkt hos hotellet
 Epost: myynti@lohjaspa.fi 
 Ange kod IFMR i samband med bokningen
 
Rummen betalas på plats direkt till Lohja Spa & Resort. Ändringar och eventuella avbokningar sköter ni direkt med hotellet.

B) IFMR FINLAND INBETALNING

Pris för inträde till besöksmålen, luncher och kaffe under körturerna samt strandbastu på torsdag:
165 €/person
Betalas till IFMR Finland konto: Bank NORDEA,  FI71 1175 3500 1304 80, Bic/Swift NDEAFIHH. Som mottagare anges Håkan Pihl

 

Torsdagen den 18.5. gör vi en kortare körtur tillsammans med dem som anlänt tidigt och som är intresserade. Under den här turen gör vi ett stop för lunch / fika som var och en betalar själv direkt på rastplatsen.

Fredagen den 19.5. startar den gemensamma körturen kl 08:00.

Torsdagen den 18.5. håller vi en genomgång av vårmötets program med start kl 20

Anmälningsformulär.

Jag deltar i torsdagens körtur.

Hittills anmälda

Uppdatetat 23-03-22

Namn

Peter Katzman

Curth Månsson

Jan Skytte Pedersen

Poul Offersen

Sven Stenarsson

Greger Hedin

Stig Andersson

Poul Offersen

Hans Boie

Jan B Pedersen

Matti Tuhti

Erkki Koskinen

Lars Jakobsen

Ulrich Bruus Madsen

Juha Saastamoinen

Dagfinn Christensen

Leif Hemmingsson

Henrik Nielsen

Lars Jakobsen

Ole Lentz

Pertti Rautio

Håkan Pihl

Jaakko Ingren

Följeslagare

Bente Skytte Jørgensen

Marja

Leena

Riitta Rautio