QR Code

Datum

24 jul 2023 - 06 aug 2023

Tid

Heldag

Sverigetur

Under år 2020 var det planerat en utlandstur för medlemmarna i IFMR men på grund av Covid 19 och stängda landsgränser så var vi tvungna att ställa in denna tur och planerade en Sverigetur istället.

Och vilken succé det blev!

Låt oss göra om denna tur även 2023 men utan stängda landsgränser så medlemmarna från alla våra 5 nordiska länder kan delta.

Du kan läsa om planeringen och upplägget för resan år 2020 i McRotary Nr 3 år 2020 och reseberättelsen för resan i nummer 4 av vår tidning McRotary.

Upplägget är detsamma som år 2020 att vi kör en gemensam tur genom Sverige som en hopp in – hopp ut resa där deltagarna ansluter till resan på valfri plats och lämnar resan precis när de själva vill.

Resans totala längd i tid tror jag blir 12-14 dagar totalt 

Jag bokar hotellrum helt efter deltagarnas önskemål.

Resan startar i södra Sverige och Skåne där våra danska medlemmar kan ansluta i Malmö/Helsingborg och därefter kör vi norrut och landar kanske första dagen i Göteborg/Bohuslän för att fånga upp danska medlemmar som ansluter här.

Vi far vidare norrut och kanske upp till Värmland och möjligen in i Norge för att fånga upp de norska deltagarna innan vi kommer upp till Dalarna där vi helt klart ska bo på det fantastiska hotellet Lustigsgården i Rättvik vi använde förra resan.

Vi stannar 2 nätter på samma ställe för att njuta av de fina vägarna runt sjön Siljan.

Vi far vidare norrut och hela upplägget för resan är att vi inte ska forcera långa dagsetapper utan njuta av de tekniska museer och kulturella äventyr som finns i Sverige.

När vi är på denna latitud så kanske det ansluter finska deltagare som kommer via anslutningar från Stockholm eller Sundsvall och ansluter till vår gemenskap.

Förra resan avslutades i Östersund med en dag med att köra runt Storsjön men det finns också en möjlighet att vi detta år kör ännu längre norrut och upp i fjällvärlden som är värt ett besök.

När vi vänder söderut så kör vi längs Sveriges ostkust och passerar kända städer såsom Sundsvall, Gävle och Uppsala innan vi kommer ner till Stockholm och dess fantastiska skärgård med många fina vägar.

Tanken är att när vi reser runt i Sverige så bidrar de medlemmar som bor på dessa ställen med planeringen av vägvalet så att vi får köra de absolut bästa vägarna och även att vi får se det som måste ses i form av teknik och kultur.

Efter kungliga huvudstaden så kör vi vidare längs östra kusten och Kalmar län och Blekinge innan vi efter en fantastisk resa slutgiltigt är åter i Skåne.