Home Aktiviteter Skåneäventyr 18/9-19/9
PO Kjellborn

Arrangör

PO Kjellborn
Telefon
+46 70 547 34 90
E-post
perove.kjellborn@gmail.com

Andra arrangörer

Pelle Nilzén
Pelle Nilzén
Telefon
+46 70 645 92 20
E-post
per.nilzen@gmail.com

Platser

Backagården
STENSKOGEN 735, SE-243 91 Höör, Sweden
Webbplats
https://backagarden.se/
QR Code

Datum

18 - 19 sep 2021
Ongoing...

Tid

Heldag

Skåneäventyr 18/9-19/9

Vårt nya Projekt Skåneäventyr blev en stor succé förra året och vi satsar därför att göra om detta även detta år 2021.

Lördagen den 18 september:

Vi träffas klockan 09.30 på Väla Centrum utanför Helsingborg där vi möts på IKEAs parkering utanför entrén. Där kommer Pelle och jag stå för att möta er och pricka av deltagarna.

Vårt första mål är att besöka Birgit Nilsson muséet på gården Svenstad strax utanför Båstad. Dit anländer vi vid 11-tiden. 

Birgit Nilsson var en fantastisk operasångerska med hela världen som arbetsfält och temat för år 2021 är bland annat en film på årets tema ”Birgit Nilsson – på världens scener”, som förde henne bland annat till Metropolitan Opera.

Läs mer på hemsidan www.birgitnilsson.com

Vi delas upp i två olika grupper när vi anländer och får en personlig visning av bland annat boningshuset, som innehåller de kostymer hon bar. Vi får också lyssna till utdrag ur flera operor hon sjöng.

Vi äter vår lunch i utställningens smörgåscafé – halva gruppen åt gången.

Klockan 13.30 börjar vi rulla vidare mot Backagården, som är vårt hem för kvällen och natten. 

Självklart tar vi de mest kurviga och finaste vägarna, så att vi kan njuta av naturen och den fina höstdagen när vi är tillsammans med IFMR-vänner.

Väl framme vid Backagården vid 16-tiden så blir det lite ”After Bike” och en tävling i Boule mellan deltagarna.

Klockan 18.30 serveras en grillbuffé med dessert som anrättas av Backagårdens egna grillmästare Stefan och Susanne. Efter maten blir det underhållning med Quiz, som vår egen Laila kommer att bjuda på i form av frågor till de lag som vi sätter ihop på plats. 

Det kommer att bli 4-5 lag som tävlar mot varandra i denna tävling i kunskap om IFMR i allmänhet och geografi i synnerhet.

En I-pad är det som behövs för varje lag som deltar i Quizén. 

Söndagen den 19 september

Dagen inleds med Backagårdens frukostbuffé som serveras mellan klockan 07.00 och 09.00. Vid 09.15-tiden äntrar vi våra hojar igen för att bege oss på fina vägar till förmiddagens kulturella utbud, som detta år är Borgeby Slott strax söder om Löddeköpinge. 

Här tar den nye ägaren Max Ferkinghoff emot oss och berättar om slottets historia.

Slottets historia sträcker sig 1000 år tillbaka och har anor från Harald Blåtand med byggnader från 1400-talet och ett kulturhistoriskt arv som en samlingsplats för Europas författare och konstnärer.

 

Max Ferkinghoff köpte slottet för några år sedan och håller bland annat på att bygga hotellsalar i det gamla stallet på gården. Visionen för Borgeby Slott är att i framtiden bli en välkomnande, trivsam och inspirerande plats. Den skall vara tillgänglig för konstnärer, konsthantverkare, företag och inte minst allmänheten

Guidningen med ägaren Max börjar klockan 10.30 och varar ca 1timme där han visar oss slottet och berättar dess historia.Vi får också möjlighet att beskåda hans samling av veteranmotorcyklar. Därefter så intar vi lunchen klockan som består av räksmörgås, dricka samt kaffe och kaka i hotellets restaurang.

Samvaron avslutas klockan 12.30 och var och en kör därefter hem till sig efter en trivsam helg i sann IFMR anda.

Vad kostar det?

Priset för vår week-end blir 1.540:-/person i delat dubbelrum och 1.760:-/person för enkelrum.

Anmälan

Anmälan absolut senast den 1 augusti till perove.kjellborn[at]gmail.com

Eventuella förfrågningar om vår week-end besvaras av honom på telefon +46 70 5473490.

Året har varit mycket tråkigt ur synpunkten att i stort sett alla träffar, inom IFMR, förutom de nationella har blivit inställda men vi ser fram emot säsongen 2022 då vi förhoppningsvis kommer att kunna köra mycket motorcykel tillsammans igen!

Välkommen på nya MC-äventyr i IFMR! PO och Pelle 

Evenemanget pågår.