Home Aktiviteter Skåneäventyr
PO Kjellborn

Arrangör

PO Kjellborn
Telefon
+46 70 547 34 90
E-post
perove.kjellborn@gmail.com

Andra arrangörer

Pelle Nilzén
Pelle Nilzén
Telefon
+46 70 645 92 20
E-post
per.nilzen@gmail.com
QR Code

Datum

17 - 18 sep 2022

Tid

Heldag

Skåneäventyr

Lördagen den 17 september träffas vi på Väla Centrum i Helsingborg. Vi möts på IKEAs parkering kl 09.30.

Vårt mål för dagen är att besöka järnvägsmuseet i Ängelholm. Vi anländer dit vid 11-tiden. Lokstationen där ångloken förr fyllde sina kol- och vattenförråd är idag ett upplevelsemuseum. År 1856 rullade det första ångloket genom Sverige.En ny tid hade börjat…..
Här kommer vi att lära känna rallare, banvakter och alla andra som byggde och utvecklade järnvägen.I musseets simulator kan vi färdas i ånglok från förra sekelskiftet fram till dessa dagar. I utställningen möts historia och nutid. 

 

Vi äter även vår lunch på museet i samband med studiebesöket. Klockan 13.30 börjar vi rulla vidare mot Backagården som är vårt hem för kvällen och natten.

Väl framme vid Backagården vid 16-tiden så blir det lite ”After Bike” samt den traditionella landskampen i Boule mellan Sverige och Danmark. Därefter avnjuter vi Backagårdens grillbuffé och avslutar kvällen med Lailas Quiz. Glöm inte att ta med en iPad om du har en!

Nästa dag beger vi oss söderut till Alnarps trädgårdar, som ligger ca 10 km norr om Malmö för att se och uppleva Lantbruksmuseet. Där får vi en guidad visning om lantbrukets historia i Sverige med tillhörande maskiner.

Vi anslutar besöket med en lätt lunch bestående av en varm smörgås, måltidsdryck och kaffe på Plantcaféet som ligger i anslutning till Museet. Vi beräknar vara klara ca kl 12.30-13.00

Därefter, tack och farväl för denna gång!

Vi återkommer med pris för Skåneäventyret så snart som möjligt, men du kan anmäla dig redan idag till perove.kjellborn[at]gmail.com, eller ring på +46 70 547 34 90.

Även om den officiella delen av Skåneäventyr är avslutad rekommenderar vi dig att stanna ett tag till och uppleva Alnarpsparken, som är en av Sveriges största växtsamlingar

Parkens specialitet är lignoserna – de vedartade växterna. Med ungefär 2 500 olika arter och sorter är den en av landets artrikaste. Träd, buskar och örter från nästan alla världsdelar är representerade.