Home Aktiviteter Resa till Höstmötet via Åland 1/8-5/8
PO Kjellborn

Arrangör

PO Kjellborn
Telefon
+46 70 547 34 90
E-post
perove.kjellborn@gmail.com

Platser

Location Name
QR Code

Datum

02 - 05 aug 2021
Expired!

Tid

Heldag

Resa till Höstmötet via Åland 1/8-5/8

Det har visats intresse för att resa till höstmötet via Åland istället för att köra hela vägen upp till Haparanda.

1 augusti:

Vi startar vår resa i Staffanstorp på morgonen och kör fina vägar upp till Östergötland via fina vägar i Småland. Danska vänner kan ansluta antingen redan i Staffanstorp eller längs vägen enligt överenskommelse. Samma sak gäller övriga resenärer från södra Sverige.

Slutgiltig resplan fastställs när vi ser var de övriga vill och kan ansluta.

Slutmålet denna dag skulle kunna vara Söderköping, staden längs den vackra Göta Kanal där vi har en gemensam middag när samtliga deltagare anlänt.

2 augusti:

Idag reser vi längs fina vägar i Östergötland upp till Sörmland och vidare till Norrtälje som är vårt mål för dagen. 

Under dagen kan de deltagare som bor längs vår rutt ansluta på överenskomna platser eller så träffas vi i Norrtälje. Tanken med just Norrtälje är att det ligger bara en kort färd från färjan Grisslehamn – Eckerö som ska ta oss till Finland via det vackra Åland.

Eventuellt kan vi övernatta på hotell Granbacken i Norrtälje, där vi bodde 2020, när vi gjorde vår Sverigetur och som var mycket uppskattad.

På kvällen promenerar gemensamt till den mysiga hamnen i Norrtälje för gemensam middag.

3 augusti:

Efter vår fina frukost i trädgården på hotell Granbacken tar vi oss till Grisslehamn, som ligger en kort väg från Norrtälje. Färjan avgår klockan 10.00 och tar två timmar innan vi når Eckerö och då är klockan 13.00 med lokal finsk tid.

Vi kör på fina vägar och upptäcker denna del av Åland innan vi checkar in på vårt ännu inte utvalda hotell.

 

4 augusti:

Idag ska vi ägna oss åt att se den vackra åländska skärgården per båt. Det är lite drygt 40 kilometer till färjeläget i Hummelvik på ön Vårdö från Mariehamn. För att komma dit måste vi ta en vägverksfärja. Vi skall åka från Hummelvik via hamnarna Enklinge, Kumlinge Lappo innan vi kommer till vår destination Torsholma på ön Brändö. Där skall vi köra över ön till en hamn som heter Åva och där tar vi en färja till Gustafs på det finländska fastlandet. Vi har gott om tid att beundra den åländska skärgården då denna färjetur kommer att ta 2½ timme med de 3 stoppen.

Klockan 12.00 så kommer vi till Torsholma och skall förflytta oss på ön Brändö till Åvo för att ta oss till Osnäs på Finlands fastland. Väl framme i Osnäs brummar vi av färjan och kör de dryga 6 kilometerna till nästa Vägverksfärja som skall ta oss till Gustafs och fastlandet. Där kommer vi att mötas av skylten ”Det egentliga Finland” hur det nu skall förstår. 

Därefter har vi dryga 6 mil till Åbo och checkar in på ett ännu inte namngivet hotell  i centrum. Självklart nu gemensam middag på bra restaurang i Åbo som tillhör en av de svensktalande städerna, eller möjligen, “var”, för det är många år sedan jag hade mina affärsförbindelser där.

 

5 augusti:

Vi kör de dryga 45 milen till Rantasalmi där vi ansluter till programmet för det officiella årsmötet:

 

6-7 augusti:

Vi deltar i det officiella programmet för IFMR höstmötet.

8 augusti:

Individuell hemresa från höstmötet: En resemöjlighet är nattfärja Åbo – Stockholm

 

Jag jobbar vidare med detta program så snart det är bekräftat att det blir ett möte i Finland.

 

Hälsningar

PO Kjellborn

Anmäl ditt intresse till PO Kjellborn (perove.kjellborn[at]gmail.com) så snart som möjligt.