Home Aktiviteter Højskole i grænselandet 4/6-6/6
Jan Skytte

Arrangör

Jan Skytte
Telefon
+45 2228 2588
E-post
jsp@herm.dk

Andra arrangörer

Niels Præstkær
Ole Præstkær
QR Code

Datum

04 - 06 jun 2021
Expired!

Højskole i grænselandet 4/6-6/6

 

”Lejrchefen” og ”underholdningsministeren” har i år skiftet de bølgende bakker på Mols ud med det historiske grænseland mellem Danmark og Tyskland. Vi skal bo på Jaruplund Højskole, der er det danske mindretals højskole og som ligger i Jaruplund lige uden for Flensborg. Udgangspunktet for turen bliver historien om det danske mindretal.

Denne fortælling har vi lagt i hænderne på Ole Præstkær, der er mange- årig højskolelærer på Jaruplund Højskole. Og så skal vi køre motorcykel i det smukke landskab, som få danskere kender, da man oftest bare kører igennem ad A7, når man skal sydpå. Vi laver pitstop ved landevejskroer og seværdigheder.

Program: (Med forbehold for ændringer)

Fredag 04.06
15-18 ankomst til Højskolen og indkvartering
18.00 Aftensmad og efterfølgende foredrag samt hygge i dagligstuen

Lørdag d. 05.06
Morgenmand og afgang på motorcyklerne kl. 09.00
Vi kører Slien rundt, og skal blandt andet krydse Slien et par gange på små færger. Frokost indtager vi i Kappel eller i Masholm. Under vejs gør vi stop et par gange, hvor Ole fortæller lidt om området og historien om det gamle danske grænseland, hvor kongehuset Glücksborg kommer fra.
Aftensmaden bliver grill ved Højskolesøen

Søndag d. 06.06
Morgenmand og afgang kl. 09.00
Vi krydser grænsen og tager over til Als langs gendarmstien. Frokost bliver på Skovby kro (stegt flæsk ad libitum) Vi sætter Sjællænderne af ved Bøjden-Fynshav og kører nord over Als og tager færgen Hardeshøj -Ballebro og kysser farvel i Åbenrå. Der er et par stop undervejs, hvor Ole fortæller.

Prisen– ja du tror det ikke – vi har fået en specialpris fra Højskolen, så to overnatninger med 2x morgenmand og 2x aftensmad for 1.100,- kr. pr næse. Frokoster kommer derudover.
Vi har plads til max. 20, så det er først til mølle.

Tilmelding senest d. 1/5 jsp@herm.dk

Mange hilsener fra Jan Skytte, Niels og Ole Præstkær