Sverigeresan den 31 juli - 11 augusti.

31/7

Vi startar i Skåne och tar väg 108 upp till Åsljunga. Därefter följer vi gamla E4 till Markaryd där vi viker av mot Hinderyd och tar oss på små vägar, där vi hoppas att möta Sven och Peter på trafikplats Värnamo Södra (N57o 09.792´ E14o 04.476´) vid 13-tiden.

Efter en välförtjänt lunch kör vi mot Habo väster om Jönköping och Pär ansluter på avtalad plats och visar oss via fina vägar genom Tiveden till hans herrgård Stora Lassåna Herrgård som är Pär Jinnestrands bostad.

Vi äter middag hemma hos Pär Jinnestrand på Stora Lassåna Herrgård och har vår övernattning på Rastpunkt Laxå med frukostbuffé.

1/8

Vi gör etappen Laxå upp till Arvika som är vårt mål för dagen. Även denna etapp kommer vi att ledas av Pär Jinnestrand som visar oss vägen.

Vi planerar att landa i Arvika senast klockan 15.00 för att gemensamt gå på Arvika Fordonsmuseum som har bilar från alla decennier, veteranmotorcyklar, mopeder och hästvagnar. Blir det tid över så kan vi även besöka Thermiamuseet då det ingår på samma inträdesbiljett. Det är en utställning från 1923 med pannor, spisar upp till dagens högteknologiska värmepumpar.

Vi bor på Hotel Arkaden Kyrkogatan 18 som erbjuder bufféfrukost på morgonen.

2/8

Från Arvika tar vi oss vi oss upp till Rättvik där det är tänkt att vi ska stanna 2 nätter. Pelle har en ny Garmin som har en inställning som heter ”krokiga vägar” så han får leda oss denna dag. 

Vi ska bo på B&B Lustigsgården på Mårsåkersvägen i Rättvikmed anor från 1634 med en fantastisk vy över Siljan. Det ingår inga kvällsmåltider utan vi promenerar in i Rättvik för vår middag. Lustigsgården har inga egna alkoholtillstånd så det är OK att ha med egen alkohol och förtära densamma i lokalerna och utomhus